Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

fredag 15 juni 2012

Nya förskoleavdelningar i Lindsdal

> Nya förskoleavdelningar i Fjölebro
>
> Förskolan Smedjan i Lindsdal ska byggas ut med två nya avdelningar. Det beskedet gav idag Jonas Hellberg (S), barn- och ungdomsnämndens ordförande i Kalmar kommun.
>
> Smedjan har idag fyra avdelningar och är byggd efter Kalmarmodellen. Den invigdes i augusti 2010. Då kunde inte kommunen förutspå den snabba befolkningsutvecklingen. Sedan dess har barnkullarna ökat kraftigt och flera familjer som bor nära Smedjan har inte fått plats där med sina barn. En del familjer har haft ena syskonet på Smedjan och det andra i andra förskolor i Lindsdal.5-åringarna på Smedjan har gått i den närliggande klubbstugan.
>
> På fem år har Lindsdal gått från 350 barn i åldrarna 1-5 till 420. År 2011 flyttade 40 barn till Lindsdal, en fördubbling jämfört med året innan.
>
> - Kalmar ska vara en attraktiv kommun för småbarnsfamiljer. Då krävs det välplanerade pedagogiska miljöer för barnen nära hemmen. Därför krävs det en fortsatt utbyggnad av förskolan de kommande åren. Det här beskedet är viktigt och efterlängtat av många föräldrar i Lindsdal, säger Jonas Hellberg som gav beskedet bara en månad efter ett öppet möte mellan föräldrar och förvaltning.
>
> I höst påbörjar serviceförvaltningen arbetet med den nya förskolan. Smedjan är utbyggbar och finns redan med i detaljplanen. Målet är att inflyttning ska kunna ske senast den 1/1 2014.
>
> - Jag hoppas att det kan gå ännu snabbare. Utvecklingen i Lindsdal är
> mycket positiv med bostadsbyggande på Majavallen, Nils Holgerssons väg och fler bostäder i Fjölebroområdey. Redan på måndag fattar kommunfullmäktige beslut om investeringsmedel. Vi prioriterar barnen, säger Jonas Hellberg.
>
> Kalmar kommun har byggt många förskolor de senaste åren. Sedan 2004 har 44 nya avdelningar tillkommit för att möta de ökande barnkullarna. Kommunen räknar med att det i snitt ska födas 734 barn per år. I investeringsbudgeten för de kommande tre åren avsätts 120 miljoner kronor till nya förskolelokaler.
>
> För ytterligare kommentarer ring 0706700572
>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar