Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

onsdag 14 augusti 2013

Lyckad sommarskola i Kalmar

Nu är resultaten från årets sommarskola som hölls på Kalmarsundsskolan och Barkestorpsskolan sammanställd. Resultaten är utmärkande goda. Av de 63 elever som deltog i mer än en dag lyckades 85,7 procent uppnå sina mål. Vi är väldigt nöjda. Jag är imponerad över dessa elever. Eleverna har gjort stora framsteg och nu ska vi se till att vi kan fortsätta satsningen även nästa år.


Lovskolan en frivillig möjlighet för elever som behöver extra stöd och som mår bra av att koncentrera sitt lärande. På lovskolan ges goda möjligheter att få individuellt stöd och möta duktiga lärare som har tid att fördjupa sig i eleverna behov. Lovskolor ska ses som ett komplement, inte som en ersättning för det stöd eleven ska ges i sin ordinarie undervisning. Jag menar att lovskolor är en viktig strategisk satsning för att nå målet att bli en av Sveriges bästa skolkommuner.


Lovskolan ger elever som är i behov av extra hjälp möjlighet att bättre klara av målen. Trots detta har regeringen dragit in stödet på 60 miljoner kronor som tidigare har betalts till de kommuner som anordnat verksamheten. Socialdemokraterna, vänsterpartiet och ceneterpartiet i Kalmar vill säkerställa lovskoleverksamheten för även nästa år och avsätter i nämnden 300 000 kronor. Beslut fattas på nästa nämndsammanträde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar