Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

tisdag 7 oktober 2014

Bra att läx-Rut tas bort

Lennart Lindblads debattartikel i Barometern om läx-rut gör mig bara ännu mer övertygad att den nya rödgröna regeringen gör rätt i att avskaffa avdraget. Lennart Lindblad skriver att dessa familjer köper läxhjälp därför att de känner "omtanke om sina barn" och att "barnen är det dyraste de har". Självklart är det så! Men samma omtanke och kärlek känner ju alla föräldrar för sina barn, inte bara de som har pengar. Eller hur?

Det är orimligt att samhället ska ge en riktad skatterabatt till de familjer som har råd att betala privata läxläsningsföretag för sina barn. För mig är det självklart att samhällets stöd till läxhjälp ska komma alla elever till del, inte bara några få som har råd att betala för det. Man får inte glömma att varje skatteavdrag som görs innebär att mindre skatteresurser faktiskt kommer alla till del.

Samhället måste se till att alla elever klarar målen i skolan, det får aldrig bero på föräldrars språkförmåga, utbildningsnivå eller ekonomiska ställning. All forskning visar entydigt att det framförallt är föräldrarnas klasstillhörighet som påverkar elevernas resultat mest. Med den vetskapen är det omöjligt att fortsätta bedriva en sådan segregerande politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar