Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

onsdag 14 december 2011

Stämpelklocka i förskolan, nej tack!

Nu är kd där igen! I ett utspel i svenska Dagbladet visar partiet återigen att de är hårdnackade motståndare till förskolan och att de inte har förstått att förskolan är till för barnen och att förskoletiden är ett första steg i det det livslånga lärandet. Kristdemokraterna föreslår att stämpelklocka ska införas för att föräldrarna snabbast möjligt ska ta barnen därifrån. Dessutom vill partiet kraftigt höja avgifterna.

Förslaget är dumt av flera skäl. För det första visar det att kd inte har begripit att förskolan är bra för barnen. Ungarna ska helst därifrån snabbast möjligt, tycks de resonera. Jag hävdar att förskolan är viktig för barnen och att förskoletiden ger ett försprång jämfört med om barnen "bara" hade varit hemma. Dessutom skulle en stämpelklocka leda till att redan stressade barnfamiljer fick det ännu stressigare. Hur bra förälder är en trött och jäktad mamma eller pappa?

Sedan det här med att höja avgifterna. Jag tycker hellre vi borde föra en diskussion om att slopa maxtaxan helt och göra förskolan gratis precis som skolan. Välfärden ska vara generell och inte ha avgifter som gör att ekonomiskt svaga grupper avstår från verksamheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar