Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

måndag 16 april 2012

Påsklovsskolan var en framgång!

Nu har jag blivit informerad om resultatet från den senaste lovskolan som hölls under påsklovet på Kalmarsundsskolan. Totalt deltog 46 elever från sju skolor i kommunen. Resultaten är utmärkande goda. Varje elev har fått en individuell studieplan med mål kring vad som skulle uppnås. Det kan handla om allt ifrån elever som behöver allmänt extra stöd i svenska till elever som av någon anledning har kommit efter i någon specifik del i ett ämne. 52,2 procent av eleverna uppnådde sina mål helt och hållet. Därtill klarade 23,9 procent delvis sina mål. Delvis innebär i huvudsak att eleven har arbetat med ett färdighetsämne t ex läsförståelse i svenska. Lika stor andel klarade inte sina mål. Det innebär att  totalt 76,1 procent av eleverna höja sina kunskaper efter att ha gått i lovskolan.

Under sportlovet gick 44 elever i lovskola. 64,5 procent klarade sina mål, 21 procent delvis och  14,5 procent klarade inte de uppsatta målen. 

Det goda resultatet bekräftar att tanken med lovskolor är god och ger resultat. Nämndens beslut att avsätta 200 000 kronor för detta var alltså rätt tänkt och prioritet. Lovskolor är en frivillig möjlighet för elever som behöver extra stöd och som mår bra av att koncentrera sitt lärande. På lovskolan finns goda möjligheter att få individuellt stöd och möta duktiga lärare som har tid att fördjupa sig i eleverna behov. Lovskolor ska ses som ett komplement, inte som en ersättning för det stöd eleven ska ges i sin ordinarie undervisning. Ska Kalmar bli en av Sveriges bästa skolkommuner krävs det att vi fortsätter ordna med lovskolor. Planeringen är därför igång för sommarlovet. 

Tack alla lärare som gjorde lovskolan möjlig! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar