Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

fredag 26 augusti 2011

Nämnd med tunga ärenden

Idag sammanträder barn- och ungdomsnämnden. Tre ärenden är av större vikt:

1. Svar till Skolinspektionen efter tillsynen i kommunen. Här lämnas ett gediget svar som visar på den bredd av aktiviteter och ambitioner som finns för att förbättra kunskapsresultaten. Målet att Kalmar ska bli en av Sveriges bästa skolkommuner ligger till grund.

2. Nytt resursfördelningssystem. Här tas ett rejält steg framåt för att fördela resurserna rättvisare efter barnens/elevernas förutsättningar och bakgrund. Från att 8 procent har fördelats efter bakgrundsfaktorer kommer 20 procent att fördelas från årsskiftet efter bland annat föräldrarnas utbildningsnivå och beroende om de är födda i utlandet eller inte.

3. Utbildningspolitiska visionen. Ett förslag är framtaget som nu ska ut på remiss till elevråd och brukarråd. Utgångspunkten är att fokus på kunskap och kreativitet ska skapa Sveriges bästa skolkommun. Fokus ligger på förbättrade kunskapsresultat och höga förvätningar på alla elever oavsett bakgrund. Visionen ska sedan upp i fullmäktige för beslut.

Sedan är det också glädjande att förvaltningens ekonomiska rapport efter juni 2011 visar på ett positivt resultat på 2,5 miljoner kronor. Att förvaltningen håller sin budget är inte minst viktigt med tanke på den ekonomiskt turbulenta tid som svensk ekonomi är på väg in i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar