Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

onsdag 12 december 2012

Invigning av ny skolbyggnad i Rockneby

Idag invigdes den nya skolbyggnaden vid Rocknebyskolan. Byggnaden innehållet 4 nya klassrum, 2 grupprum och personalutrymmen om totalt 550 kvadratmeter. Därtill har utemiljön med staket och lekredskap, nya pakeringsplatser och ett nytt miljöhus byggts. Totalt har kommunen investerat 15,5 miljoner kronor. För närvarande fungerar lokalerna som förskola och förskoleklass. 2014, när den nya förskolan är färdig, flyttar skolbarnen in.

Vid invigningen välkomnade rektor Ylva Tinnert-Gelebo alla de samlade barnen. Några barn framförde sedan ett skådespel om hur byggnationen hade gått till. Jag höll därefter tal.

Bland annat sa jag att invigningen visar att det finns en stark framåtanda i Rockneby. Samhället växer och i de nya lokalerna får dagens och kommande generationers barn i Rockneby lära sig läsa, skriva och räkna. Jag är övertygad att vi i framtiden kommer ha Nobelprisvinnare från Rockneby.

Sedan överlämnade jag ett stort paket som barnen fick öppna. Den innehöll en stor jordglob som illustration på globaliseringen och det mångkulturella Kalmar.

Antalet barn i skolålder ökar i hela kommunen. Fram till 2021 får kommunen 1200 fler barn. Behovet av nya skollokaler finns i hela kommunen. Nästan 200 miljoner kronor finns avsatta för nya förskolor och klassrum de kommande tre åren.

Efter invigningen, ett band klipptes av, var det dags för allsång och dans. Elever i årskurs sex höll i en gemensam dans i modern discoanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar