Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

måndag 10 december 2012

Spadtag för ny förskola i Rockneby!

Idag tog jag, rektor Ylva Tinnert Gelebo och massor av förskolebarn första spadtaget för den nya förskolan i Rockneby. Det är en efterlängtad byggstart. Rockneby med omnejd är en av de tätorter som det byggs mest i just nu. I första hand i Drag och Skäggenäs har inflyttningen varit stor.

För Kalmar kommun är det viktigt att den positiva utvecklingen fortsätter. Skola och förskola är motorer även för bostadsbyggandet. Vet föräldrar att förskola/skola fungerar vågar man fatta beslut om flytt och bygge.

Antalet barn ökar i hela kommunen. I många delar av länet läggs skolor ned i ytterområdena, inte i Kalmar. Devisen är att hela kommunen ska leva. Rockbeby har även nyligen fått 4 nya klassrum och bygget av ett allaktivitetshus är igång. Utvecklingen känns positiv!

Den nya förskolebyggnaden omfattar nästan 1000 kvadrat, 4 avdelningar, 40 p-platser, mottagningskök på 100 kvadrat. Förskolan byggs efter Kalmarmodellen och ska stå klar om ett år. Tanken är att bygga modernt, flexibelt och ge de bästa förutsättningarna för lek och lärande. Investeringen är 30 miljoner kronor och ger också nya välbehövliga byggjobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar