Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

torsdag 21 februari 2013

Sportlovsskola hjälper 100 elever i Kalmar


Idag träffade jag elever och lärare på Barkestorpsskolan. 47 elever går under sportlovet till skolan mellan klockan 08:20-12.00. Eleverna får hjälp att komma ifatt i undervisningen och följer en individuell studieplan. Under lovskolan är grupperna betydligt mindre och lärarna har mer tid för varje elev. På Kalmarsundsskolan går ungefär lika många elever, dvs totalt 100 elever.

Jag tror på lovskolan. Det ger elever möjlighet att få extra stöttning och hjälp att nå kunskapsmålen. Idag har jag träffat både elever och lärare. Alla är positiva. Jag är imponerad över hur motiverade och seriösa eleverna är. Ingen är tvingad att gå, utan eleverna här av fri vilja. De inser att det är viktigt att klara skolan för sin egen framtid skull.

Förra året gick totalt 148 elever på sport, påsk och sommarlovsskola. Lovskolan har visat sig vara en framgångsrik väg för ökad måluppfyllelse. Lovskolan ledde till att behörigheten till nationellt gymnasieprogram ökade med två procent efter sommarskolan. Kalmar kommun bygger därför ut verksamheten för 2013. Nu satsar barn- och ungdomsnämnden 100 000 kronor extra, totalt 300 000 kronor, vilket innebär att betydligt fler elever ges möjlighet att få stöd.

Den politiska majoriteten i Kalmar vill fortsätta satsa på lovskolor. Tyvärr har regeringen dragit ned det statliga stödet. För mig är det en gåta. Lovskolan har mycket positiva effekter för eleverna. Vi väljer därför att bygga ut verksamheten istället för att skära ned på den. Nu drar arbetet igång för att planera för påsklovsskola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar