Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

måndag 28 november 2011

Besök i Smedby

Pressmeddelande från socialdemokraterna i barn- och ungdomsnämnden Kalmar kommun

2011-11-28

Under dagen besökte en grupp s-politiker Smedby. Politikerna gjorde besök i förberedelseklassen på Barkestorpsskolan, på Dörbyskolans fritidshem och på den öppna förskolan. Ordförande i barn- och ungdomsnämnden kommenterar dagen:

- Mitt intryck är mycket gott av förskole- och skolverksamheten i Smedby. Här finns drivande rektorer, duktiga pedagoger och härliga elever och barn. Jag är imponerad över vad jag såg, säger Jonas Hellberg (S).

- Lärarna i förberedelseklasserna gör ett otroligt viktigt arbete. Att introducera och snabbt få in flyktingar/invandrade barn i skolan är grundläggande för integrationsarbetet. Vi mötte både ambitiösa elever och lärare. 

- På fritidshemmet fick vi höra hur den nya skollagen skärper upp behovet av kvalitetsarbete kring lärandet. Fritidspedagogerna är otroligt viktiga för att få en skoldag som ger en blandning mellan aktiv fritid och ett ständigt sökande efter kunskap. Jag skulle gärna se att fritidspedagogerna också fick legitimation likt lärarna.  Men regeringen har sagt nej. Det är inte klokt att fritidspedagogerna inte blir jämställda med lärare. Regeringens linje saknar förankring. 

- På den öppna förskolan får småbarnsföräldrar och dess små barn möjlighet att träffas, leka och busa. Vi fick vara med i samlingen och sjunga med barnen. Vi hade det mycket trevligt. Vi samtalade med personalen om behovet av jämställdhet och att nå nya grupper av föräldrar till verksamheten, säger Jonas Hellberg. 

Rektorerna som anordnade dagen var Lena Thor, Dörbyskolan, Marita Svensson, Barkestorpsskolan och Pia Ihse, Smedby förskola. 

Politikerna som deltog var förutom undertecknad Jashar Gashi, Maria Hammarström och Jasminca Peric.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar