Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

tisdag 13 november 2012

Ett slag för det politiska vardagsarbetet!

Kalmarpolitiken är sällan tråkig. Utspel, intriger och maktspel i stort sett varje dag. Allt sker inför öppen ridå och media skriver och skriver. Men är bilden av Kalmarpolitiken rättvis? Är väljarna så intresserade av de interna konflikter som moderaterna och miljöpartiet har? Inte särskilt tror jag. Kalmarborna är nog mer intresserade av att veta hur det går för eleverna i skolan och hur omsorgen fungerar vid ålderns höst. Visst skriver tidningarna om välfärden, men intresset är större att rapportera om PO Jonssons bristande ledarskap och när "ungdomsalliansen" dricker kaffe tillsammans.

Men bortom miljöpartiets alliansflirt, moderaternas dödsdans och alliansens dödsryckningar händer det mycket annat, betydligt viktigare för medborgarna. Varje dag finns det föräldrar som funderar på om tonårsgrabben kommer att klara skolan. Varje dag ringer väckarklockan hos människor som vill arbeta men som inte har nått arbete att gå till. Varje dag är vi många som oroas över att vårt samhälle håller på att glida isär och blir allt tuffare.

Jag hoppas att sakfrågorna hamnar mer i fokus. Att det politiska vardagsarbete som bedrivs av hårt arbetande politiker och andra engagerade samhällsmedborgare lyfts fram. Själv ägnar jag stora delar av min vakna tid åt förskola, skola och fritids. Barn- och ungdomsnämnden bedriver ett omfattande utvecklingsarbete, i bred enighet, för att öka måluppfyllelsen.

Jag vill således slå ett slag för det seriösa politiska arbete som de allra flesta politiskt engagerade ägnar sig åt. Ett arbete som bygger på demokratiskt ansvarstagande och en strävan att arbeta för kommuninnevånarnas bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar