Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

måndag 31 januari 2011

En olycka kommer sällan ensam...

Ny vecka! Har suttit med kollegorna i den rödgröna landstingsmajoriteten under förmiddagen. På dagordningen för diskussion stod bland annat regionförbundets infrastrukturplan, regionfrågan i allmänhet och korta fördragningar från landstingets olika delegationer.

Ikväll har vi fullmäktige i Kalmar. Det ser ut som om parkeringsfrågan ute vid arenan seglar upp som den heta frågan. Jag tycker att Johan Persson argumenterar väl på sin blogg om kommunens investering. Läs den gärna här! Sakligt och informativt om hur ärendet om detaljplanen. För mig är det självklart att samhället har ett ansvar för att se till att arenan blir framgångsrik och att träningsområdet blir tillgängligt för allmänheten.

Jag vänder mig starkt mot de angrepp som framför allt folkpartiet ägnar sig åt mot Johan som person. När argumenten inte biter eller är tillräckligt bra så börjar man att beskylla Johan för att vara maktfullkomlig, arrogant och kvinnohatare. Så pinsamt! Vi som känner Johan vet att han - trots sin höga arbetsbelastning - är öppen för kritik och är en modern ledare som lyssnar och tar till sig. Så min uppmaning till folkpartiet är tydlig: Ge Johan och socialdemokratin gärna saklig kritik - men avstå från angrepp som är under bältet och som är omöjliga att avsvära sig ifrån.

Ps 1: Samtidigt som kristdemokraterna slickar såren som mest från valfiaskot så kommer socialminister Göran Hägglund till Kalmar på onsdag. Samtidigt övar hela Kalmar län en tänkbar kärnkraftsolycka. En tillfällighet? En olycka kommer sällan ensam...

Ps 2: Givetvis är ovanstående PS ett skämt som inte ska missförstås. Hägglund är ingen olycka...han är en tillgång...kanske inte väljarmässigt för kristdemokraterna...men...en bra tillgång för hans politiska motståndare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar