Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

torsdag 3 februari 2011

Att skjuta budbäraren

Barometerns politiska chefredaktör Ulf Wickbom är missnöjd med Malin Petersson. Han har under lång tid efterlyst en mer aktiv och driven moderat oppositionsledare i kommunen. Även inom moderaterna finns samma slags kritik. I en insändare för någon vecka sedan kritiserade en medlem att Göran Häggfors blivit utsedd som kommunalråd när Malin nu är föräldraledig. Kritiken byggde på att partiet borde utse någon hungrigare och yngre förmåga som mer aktivt hade tagit sig an uppgiften.

Jag vill inte lägga mig i moderaternas partiinterna angelägenheter. Det måste vara varje partis ensak att själva utse ledare och bestämma inriktning på politiken. Som politiskt engagerad är det däremot intressant att på håll följa debatten som pågår i moderaterna. Henrik Yngvesson riktar exempelvis hård kritik mot Wickbom idag på sin blogg. Bakom formuleringarna och mellan raderna tycker Yngvesson att Wickbom borde hålla truten stängd eftersom Barometern är en moderat tidning!

Yngvesson skjuter så att säga budbäraren i ett försök att få debatten att framstå som isolerad till ledarredaktionen. Där gör Yngvesson nog en missbedömning. Den interna kritiken mot moderaterna i Kalmar är mer utbredd än så. Jag minns exempelvis att den förre riksdagsmannen och inflytelserika moderaten Nils-Fredrik Aurelius offentligt har levererat svidande ideologisk kritik. Medan moderaterna nationellt går som tåget tycks det som om Kalmarmoderaterna helt och hållet har stannat på perrongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar