Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

onsdag 2 februari 2011

Mobilisering mot barnfattigdom

När jag tar del av nyhetsrapporteringen idag - både lokalt och nationellt - så har Rädda Barnens rapport om barnfattigdomen fått en stort genomslag, vilket är mycket positivt. Det är viktigt att allmänhetens kännedom om detta omfattande samhällsproblem ökar. Många människor lever i tron att Sverige är hyggligt rättvist land att växa upp i och har svårt att förstå att mindre summor pengar kan själpa en enskild familjs ekonomi. Men ojämlikheten är förfärande stor och kräver politiska krafttag.

Igår diskuterade den rödgröna majoriteten i Kalmar kommun frågan. Alla ordföranden var överens att på sitt håll, i sin nämnd eller styrelse, lyfta frågan och försöka hitta lämpliga åtgärder för att minska effekterna av barnfattigdomen och helst givetvis minska de bakomliggande orsakerna. Kommunalrådet Anette Lingmerth ska leda den här mobiliseringen i kommunen. Jag blev bland annat intervjuad av TV4 om vad en enskild kommun kan göra. Se intervjun genom att klicka här!

I riksmedia fick min fu Lena Hallengren bland annat kommentera frågan. Hon kräver en debatt i riksdagen om barnfattigdomen. Läs om det i Dagens Nyheter här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar