Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

torsdag 17 februari 2011

Viktigt förtydligande från Kultur- och fritid

Följande pressmeddelande har skickats ut idag med anledning av Barometerns artikel om fritidsgårdarna idag.

-------------

Pressmeddelande

Fritidsgård för särskoleelever berörs inte

– Jag vill vara mycket tydlig och rak. Kommunen sviker inte sitt löfte om att bedriva fritidsgårdsverksamhet på eftermiddagarna på Vasaskolan. Både särskoleelever och övriga ungdomar är varmt välkomna till Lyckhem även i framtiden. Den integrerade verksamheten förblir oförändrad, säger Marianne Dahlberg (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

I dagens Barometern kan läsaren få intrycket av att kultur- och fritidsförvaltningens planer på att starta en ny stor fritidsgård i Sporthallsområdet berör särskoleeleverna och den eftermiddagsverksamhet som finns på Vasaskolan.

– Det stämmer inte. Vi kommer ha öppet fritidsgårdarna på Vasaskolan och Falkenbergsskolan till klockan 17.00 precis som idag. Det förändringen berör är fritidsgårdsverksamheten på kvällstid, som vi alltså helst vill förlägga till en ny fritidsgård i närheten av sporthallsområdet.

– Kultur- och fritidsnämnden har fått extra resurser att bedriva fritidsgårdsverksamhet på Lyckhem. Här tar vi emot alla slags ungdomar. Vi har en integrerad verksamhet för särskoleungdomar två kvällar i veckan mellan klockan 15.00 och 17.00. Här sker det ingen förändring eller försämring. Tvärtom kommer vi att tillfälligt att utöka öppethållandet till fyra kvällar i veckan, något som är till gagn för både högstadieelever och särskoleelever, säger Marianne Dahlberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar