Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

torsdag 17 februari 2011

Förskola på Fredrikskans!

Idag har och jag Patricia Johansson haft en presskonferens vid Kalmar FFs klubblokaler vid Fredrikskans. Barn- och ungdomsförvaltningen planerar att öppna en ny förskoleavdelning där. Barn- och ungdomsnämnden fick information om detta igår.

Avdelningen – som går under arbetsnamnet Bollen! – är tänkt att öppnas i augusti. Läget är centralt och alldeles i närheten till vacker natur vid både Lindö och Rävspelet. Jag tror att många föräldrar kommer att lockas av de goda utemiljöerna och närheten till Kvarnholmen/centrum.

Förskolan är tillfällig. Tanken är att senare bygga en ny förskola med fyra avdelningar i närheten av Lindöskolan. Men att lokalerna är tillfälliga innebär givetvis inte att de är bristfälliga. Lokalerna är granskade och godkända av serviceförvaltningen och barn- och ungdomsförvaltningen. Invändigt blir det anpassningar och en inhägnad uteplats med lekutrustning ska givetvis inordningsställas. Även köket behöver ses över.  

Det känns bra att vi över förvaltningsgränserna kan arbeta kreativt för att hitta lösningar på det stora behovet av nya förskolelokaler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar