Jonas Hellberg

Jonas Hellberg

tisdag 15 februari 2011

Omstart för socialdemokratin

Idag presenterades slutrapporten av kriskommissionen inom partiet. Ett gediget arbete som rymmer allt ifrån en fyllig och ärlig valanalys till genomgångar av viktiga politiska sakområden för framtiden. Inte minst skolan lyfts fram som ett av partiets profilfrågor, vilket glädjer mig!

Johan Persson har varit en av huvudförfattarna. Han och de övriga ordförandena har lagt ned ett enastående arbete att skapa en gemensam bild över vad som krävs för att partiet ska göra en omstart. Slurapporten är resultatet av övervägningar, sammanvägningar och kompromisser. Partikongressen och nästa partiledning bör därför noggrant följa upp de ofta mycket kloka rekommendationerna som ges.

Jag har bara snabbläst rapporten och får återkomma med fler reaktioner. Det jag dock saknar är ett feministiskt anslag. Brister på jämställdhet nämns, men något mer utförligt ideologiskt resonemang om feminismen fattas. Ska socialdemokratin göra en omstart krävs det en ordentlig samhällsanalys över den över- och underordning som tjejer och killar utsätts för. Visst, allt detta står i partiprogrammet, men det borde också ha varit en av huvudpunkterna inför framtiden jämte exempelvis jobb ochh utbildning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar